Allmänt

Vårda sina vatten…

Kan ju låta märkligt, för den som inte är insatt, när vi tävlingsfiskare bryter nacken av varenda abborre som hakar sig på. Faktum är att precis som Leijon nämner så försöker vi att fiska de vatten vi har i vårat distrikt med måtta. Visst hade det varit kul att fiska Tolken och Åsunden var och varannan helg… under en säsong kanske. I längden håller sällan det vilket de flesta säkert kan räkna ut själv. En till två tävlingar per säsong är vad de flesta vatten klarar av för att upprätthålla en okej balans i sjön och inte överfiska beståndet.

Pimpelsverige består av olika distrikt där varje distrikt på ett sätt ansvarar för ett antal vatten. Distriktet försöker så långt det går att sprida sina tävlingar på olika sjöar, både för omväxling och beståndets del. Det blir då ganska svårt att ”vårda” ett vatten som utsätts för tävlingar både fyra, fem och kanske till och med sex gånger på en säsong! Det har tyvärr skett… och sker fortfarande. Att andra distrikt arrangerar tävlingar på vatten som ligger inom ramen för vårat distrikt är inte okej, framförallt inte när det sker utan dialog bakom ryggen. Så länge man betalar sitt fiskekort så är det fritt fram för alla att fiska och vi kan inte hindra någon från att fiske de sjöar vi själva håller högt. Men för att bibehålla ett bra fiske på de mest populära vatten vi har så måste det finnas en dialog mellan distrikt och klubbar.

För egen del tycker jag det vore trevligare att samarbeta i större utsträckning än vad som görs idag. Det gynnar inte bara bestånden utan även de som arrangerar tävlingar.

I övrigt så ser det ut som att vi kommer att kunna genomföra helgens tävlingar. Kanske inte helt enligt planen men som det ser ut så kör vi både lördag och söndag. Mer info om helgen kommer imorgon.

// A.N.M

22 tankar om “Vårda sina vatten…

 1. Det är bara att instämma i det du skriver. Andra distrikt är alltid hjärtligt välkomna när vi kör tävling,kom då eller för dialog med våra eldsjälar!

 2. Hej alla pimpel fiskare.
  Jag får be så mycket ursäkt kliver in på ert distrikt och arrangerar ett dm.
  Naturligt vis så pratat med tävlingsansvariga. Jag missade det och det mitt fel.

  • Hej Claes,
   Alla kan göra misstag eller glömma saker. Vi ser framåt och hoppas på bättre kommunikation i framtiden. Så länge vi är medvetna om vad som sker så går nog det mesta att lösa 🙂
   Tack för att du hörde av dig!

 3. Håller helt och hållet med men då vill det till att leva upp till detta själva!
  Stråken i bottnaryd och en bit upp tillhör jkpgs distrikt så vitt jag vet alltså Jönköpings kommun. Likaså de andra sjöarna i bottnaryd! Enough Said!!
  Ps idag föddes en liten pimpelfiskare på 3270gr och 49 cm !!!! Ds.
  Mvh stolt pappa!

  • Stort Grattis!! 🙂
   Då ser vi inte dig på ett tag då misstänker jag…?
   Det ska vi absolut göra! Bra att du tar upp det så får vi diskutera det internt med vår tävlingskommitté, rätt ska vara rätt.

   • Gary Wickins Lysekils borre ligger väl i dom trackterna?!
    Jag vill absolut inte gnälla utan det var bara en påpekande, jag tror faktiskt på teorin att det vi pysslar med är rena rama fiskevården då det inte tas upp några monstruösa mängder i förhållande till vattenmängd i våra regioner, vi har inga tävlingar med 150 man på som de har på många andra håll i Sverige!
    Det jan låta som att det tävlas mycket på vissa sjöar men man ska då komma ihåg att det ytterst sällan är mer än 20 man med på en vanlig klubbtävling i södra Sverige och tar du då ett snitt på säg 7 kg så innebär detta ungefär som mest 140 kg och säg då 7 st tävlingar per säsong = 980 kg.
    Jag anser att detta är en lagom nivå för sjöar som Åsunden och Tolken per säsong, det är ju bara att kolla snittvikterna per fångst och fisk de senare åren, just det dom ökar vilket innebär att det finns mer mat till fisken som mår bättre etc etc!

    Puh det var ett långt inlägg!
    Ps jag ska nog lura mig ut på några tävlingar till i vinter, får la ta mina pojkar i min stora skrylla om det skulle behövas 😉

 4. Ja det gör den, fina mått 🙂
  Nej nej, jag håller med dig. Ser det inte som gnäll…. hade blivit riktigt orolig om ingen hade reagerat.
  Vi har pratat lite om ett nytt upplägg runt serien som vi hoppas faller i god jord. Kommer att slänga upp det här inom kort, hade varit skojigt om det gick att få till.
  Haha! Låter som en bra idé!

  • Ja har man en ”uggleholk” till skrylla så får man med dig det mesta! Inkl spädbarn sambo, utedass mm 😉
   Kul med ett nytt upplägg, ser fram emot detta med spänning, kul om ni hittar på något nytt, det behövs i södra Sverige!
   Absolut inget ont om dagens olika serier och div upplägg men det skulle behöva förnyas för att tända till pimpelfolket, och vi har mycket och duktigt folk i södra Sverige !
   Kul att du visar framfötterna samtidigt som du har kvar dom på jorden Andreas!
   Det behövs såna killar om inte världens bästa sport ska dö ut inom en snar framtid!
   Mvh Jimmy Från BB Länsjukhuset Ryhov!
   PS Rasmus ( som bi tror han ska få heta) sa precis abborre!!! 19 h gammal! ( NOT!!!)

   • Fan… trodde nästan på det. Men helt säker på att en ny pimpeltalang sett dagens ljus!
    Tack! Vi får göra vårat bästa för att hålla liv i det här.
    Hoppas allt går fint så syns vi på isen!

  • Nix Tomas nu är det pimpel som gäller och då tränar vi på abborre, brax börjar vid med i mitten av april! 😉

  • Hon var stukad för 9 månader sedan!
   Och fröken höger höll bara i ett metspö vid denna tidpunkt och då gick det som det gick!!! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s