Allmänt

Påskfisket 2016!

Det blev några hektiska dagar efter fisket på Sporrsjön. Två tävlingar om dagen och en del bilkörning tog ut sin rätt. Prion låg på att hålla grejerna i trim och en del socialt umgänge framför bloggning. Tävlingen på Fångsjön blev betydligt trögare än vad vi upplevde förra året. Högsta vikten lyckades Lotta Engvall bärga med sina 11780 gr! Direkt efter tävlingen drog vi in till Strömsund och käkade för att ladda om till den spännande Gåxsjön. Där har det fångats 2-kilosar och fisk över kilot är vanligt. Vis från förra året då jag fick linan avsliten redan i andra hålet så fiskade jag med spolen löst ställd. Tur va väl det då jag fick ett par fiskar under tävlingen som tog flera meter lina! Riktigt häftigt fiske på ganska grunt vatten. Tävlingens största abborre lyckades Stig Hillman få upp och den vägde hela 1760 gr. Flera fiskar över kilot plockades upp ur påsarna vid invägningen. Vann gjorde Mikael Rehnman med tävlingens tyngsta påse på 11486 gr. Juniormästaren från Horred, Daniel Leek, sprang på mörten mot slutet och fiskade hem en 4e plats bland 81 startande i HS, riktigt bra! Alla resultatlistor är hämtade via Facebook och man hittar dom HÄR!

På söndagen var det dax för Vikinganappet. Den sjön har jag haft svårt för och aldrig hittat nån fisk. Gjorde därför en chansning för att hitta nåt ställe där det förhoppningsvis inte skulle bli så mycket folk och det blev det inte heller. Tyvärr hamnade jag i nåt vakum tillsammans med Thomas ”RM” Larsson och vi lyckades inte. Hade vi stannat tidigare, eller gått längre, eller bytt sida så kunde det blivit bra men det gjorde vi inte. Vi blev kvar och det kändes som om vi fiskade sämst av alla… Bäst av alla blev återigen Mikael Rehnman men det blev tajt och endast 6 gram som skiljde mellan Rehnman och Bror E. Olsson. Rehnman segrade på 13255 gr och tog hem Vikiganappets vandringspris för gott. Daniel Leek hamnade återigen i toppen och fick kliva fram och hämta sig ett pris. På kvällstävlingen fick Thomas ”RM” Larsson revansch då han segrade på 8,5 kg. Fisket var överlag väldigt trögt på kvällen och många som slet utan att få betalt. Har inte sett några resultat från dom här tävlingarna ännu. Direkt efter kvällstävlingen stack vi ner till Sveg för att vara på plats och fiska OS-pimpeln på Storhamrasjön. Bestämde mig för att gå långt men redan efter ett par hundra meter märktes det att 6 tävlingar och 24 timmars fiske på 60-80 cm tjocka isar (utan skruvdragare) hade tagit ut sin rätt. Benen va helt stumma. Som väl var kom jag ikapp Stange som hade samma plan och vi gick i bestämd takt upp till norra delen. I år räknades all fisk utom gädda och lake och dessutom fick vi en hel timme i ingångstid. Nu spelade det ingen roll då fisket återigen slog slint. På sätt och vis var det ändå skönt att man inte hade nån fisk att bära på för hemvägen blev riktigt jobbig. Jag tror inte att jag hade kommit iland med 10 kg. Tanken att lägga mig ner och spela död och bli upphämtad av nån funktionär snurrade i huvudet. Stange fick bana väg och ”dra” i motvinden. Den som ändå lyckades bäst där uppe var inte helt oväntat Jonas Gustafsson som vägde in 12,5 kg och slutade 3a. Vann gjorde Mikael Engvall med hela 15,1 kg! Andersén var den som lyckades bäst i vårat gäng och vägde in 9,3 kg vilket räckte till en okej 11e placering.

Planeringen inför nästa års påskfiske i Jämtland är redan igång. Jag ska tillbaka och man hoppas träffa ett sånt fiske som Niklas Strengelsrud gjorde när han slet upp runt 20 kg på en halvtimme! Att man tillbringat 221 mil i bil och lyssnat på Börjes dåliga ordvitsar är snart glömt. Nästa år ligger dessutom påsken senare vilket borde borga för ett bättre och jämnare fiske. Nu är siktet inställt på SM uppe i Örträsk helgen den 9-10 april. Enligt rykten verkar det vara en riktigt sur sjö med dåligt fiske men vi får se hur det blir. Det mest tragiska är att arrangören inte gått ut med någon som helst info om fisket. En halvkass film om att det är både is och snö finns däremot, knappast någon större överraskning. Det minsta man kan förvänta sig när man har över 100 mil att åka är en riktig djupkarta men inte ens det har dom lyckats ordna. En utmaning blir det att försöka bemästra sjöarna men vi ska ge allt vi har. Jag, Andersén, Mats och Henrik kommer att ställa upp. Rapport kommer!

image

Utgången på Fångsjön i bästa vårväder…

 

image

Teittinen hade fått en passande mössa. Vi är fler som borde haft en likadan…

image

En isfiskares dröm…

image

Täten på Fångsjön försvann med bestämda steg…

image

Inte riktigt den påse man förväntade sig i Jämtland…

image

Även uppe i Jämtland får man anse denna som en bonusfisk. Faktum är att dom är betydligt vanligare där…

image

Ångrar att jag inte testade en ny plats på Fångsjön. I år va det inte mycket fisk på plats där jag fick skapligt förra gången…

image

En mindre flock renar kom skenande över isen…

image

En större flock pimpelfiskare som snart skenar dom oxå…

image

Kvällstävlingen efter Vikinganappet. Orosmoln över Revsundssjön…

image

Dammen vid Storhamra strax innan starten…

image

Stormen går igenom dagens regler. En timmes ingångstid och mörten räknas…

image

Inga riktiga ”matmörtar” men ändå okej snitt…

image

Hammerdalsabborre som fick simma tillbaka…

image

Invägning i Jämtland…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s