Uncategorized

Nyårsnappet Ösjön 

Efter lite nyårsfirande i Falun var det en nätt bilfärd till Ornäs och nyårsnappet på Ösjön. Jag har aldrig fiskat så tidigt på sjön förut så det blev en ny erfarenhet. Tyvärr va det alldeles för glest mellan hålen med fisk och när man väl hittade några va storleken för liten. Jag slutade på 167 fiskar och drygt 3,2 kg vilket ändå räckte till en okej 6e plats och årets första priskuvert. Andersén hade 6,5 kg och landade på en 2a plats.

Jag fick även avsluta fiskeåret 2017 med ett pris då jag åkte ner till Silverfiskarnas tävling på sjön Hallaren i lördags. Även där blev det en sjätteplats efter att jag fått ihop precis ett kilo på 60 st fiskar. Hur det gick för Mats och Samuel behöver vi inte prata om… men det är slitsamt att åka bil så långt och det gick nog ut över fisket den här gången.

Prognosen ser skaplig ut för vår del och går det vägen kan det bli isar till nästa helg. Det innebär att säsongsstarten som är nu på lördag kommer att bli inställd, eller framflyttad. Men ring till telefonsvararen på fredag för säkerhets skull. Jag planerar dock för ännu en helg på resande fot. Blir sannolikt Trettondagsnappet på Vikasjön på lördag så får jag se vad som bjuds på söndag. Hällekroken arrangerar tävling på Siksjön ovanför Hällefors bland annat.

Genomgång inför tävlingsstart på Ösjön…

Ivriga fiskare stövlar iväg…

Min vy där jag startade denna dimmiga nyårsdag…

167 st tusenbröder…

Sista halvtimmen hade vi det fisket vi hade hoppats på från start…

Jonas vägde in högsta vikten på 7,2 kg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s