Allmänt

Ofta svårt på nya vatten…

Det blev ännu en långhelg på vägarna i pimpelfiskets tecken. Det gäller att bli varm i kläderna innan säsongen drar igång på riktigt så därför drog jag och Teittinen iväg till Dalarna. Hedemora Logi kan rekommenderas för framtida äventyr. Städning ingår oftast i priset och det är skönt att slippa rodda med det när man ska iväg tidigt på morgonen. Det visade sig dessutom att Bertilsson hade bokat in sig på samma plats, rakt över gatan. Då blev det lite extra ljug och nån öl på kvällarna. Första tävlingen var Falubygdens arrangemang på Vikasjön. Ett nytt vatten för oss alla från Södra Älvsborg så här fick man inget gratis. Gjorde som merparten av startfältet och gick norrut. Det var inte helt oväntat ett rätt dåligt beslut då ytorna att fiska på snart var överfiskade, till stor del pga isbanorna men även antalet fiskare. Det varnades dock för att just isbanorna låg illa till så det finns inget att skylla på. Jag fiskade mig tillbaka mot starten men när jag kom fram till sundet ut mot Runn så såg jag ingen som fick något och stora ytor va uppborrade. Vände tillbaka i hopp om att norra delen ändå var bäst den här dagen och gnetade i gamla hål. Hade haft kontakt i de flesta hålen så kanske fisket kunde komma igång. Det blev inte riktigt så och resultatet stannade på 189 fiskar och nästan 3 kg vilket inte är någon höjdarinsats på den här sjön. Slutade 9a i HS och fick iaf sista priset. Jag är ganska övertygad om att jag kommer att välja ett annat område om jag kommer hit igen… Resultat Vikasjön – Falubygdens SFK.

Dag två valde vi att åka till Smedjebacken och Barken istället för Siksjön i Hällefors. Det skulle nog bli rätt svårt fiske oavsett alternativ men Barken kunde i utgångsläget erbjuda betydligt större ytor att fiska på så därför föll valet på det alternativet. Förra året var vi i nedre delen av norra Barken och den imponerade inte. Då hade jag 3 fiskar efter mer än 4 timmar (5-timmars) och vägde väl in 1,8 kg tillslut. Alla som den gången hade bra vikter satt i stort sett på samma ställe, resten av sjön var närapå steril. Så dåligt kan det väl inte vara, trodde jag… men tyvärr så verkar sjön vara så rutten! Nu blev det dessutom ett kraftigt begränsat område som vi skulle fiska på och det tycker jag att arrangören/arrangörerna borde meddela INNAN man åker 45 mil för att fiska. Det var bara att gilla läget och göra det bästa av det. Ingen av oss hade någon aning om fisket den här gången heller så det var bara att börja promenera så långt det gick för att hålla värmen i den tolvgradiga kylan. Började fisket vid en vassnäbb utanför en ö. En plats som i vilken sjö som helst hade gett fisk. Dock inte i norra Barken. Stendött. Både Andersén och jag borrade runt utan ett livstecken. Efter kanske en timme såg jag att Andersén bytte sida så han hade garanterat inte stött på någon fisk. Fortsatte borra mig runt viken och över på andra sidan. Mötte tillslut Micke och han hade eventuellt haft en liten stöt men inget mer. Såg att segraren från Vikasjön, Engvall, satt längre fram så då måste jag ju vara någotsånär rätt? Engvall fick ett bra hål men jag insåg att hans yta var rätt liten så jag borrade mig bara vidare. Gick i botten med borret dessutom och var i det här skedet väldigt nära att packa ihop och gå hem! Till slut, efter kanske halva tävlingen lyckades jag rädda namnet i ett gammelhål med tafs. Fick lite ströfisk men med ganska bra snitt. Landade på 41 fiskar och 2,3 kg. Det räckte ganska långt idag då sjön tydligen varit extra trög. Alla fiskade i samma klass och Wikström vann på 4,7 kg, Engvall blev 2a med 4,6 kg, själv slutade jag 6a i den ena tävlingen och 4a i den andra. Alla hade inte löst två startkort då det var två klubbar(?) som delade på arrangemanget. Mina kamrater hade haft det ännu tuffare idag så jag får vara nöjd med att jag åtminstone fick lite fisk att jobba på. Resultatlista hittar man här, på Smedjebackens sida.

Nu laddar vi för nya bataljer till helgen. Med lite tur kan Västsvenska pimpelserien dra igång på lördag. Mer information lämnas på telesvar – 033 255027. Räkna inte med klart besked innan fredag eftermiddag.

Peter med tröstpriset på Norra Barken…

 

20180107_133443.jpg

Här fanns det hål att välja på för den som fördärvade sitt isborr..

20180107_093414.jpg

Härlig morgon med klart och kallt väder. Precis vad en pimpelfiskare önskar sig…

20180107_093317.jpg

Det fanns egentligen inga alternativ till höger då sjön var avstängd åt det hållet. Här var en lång sträcka som inte levererade något vidare idag… eller kanske det var Norra Barken-standard…?

20180106_142147.jpg

Min påse från Vikasjön, 189 fiskar och 2996 gr…

20180106_130853.jpg

Det mesta fryser ihop den här tiden på säsongen och så ska det väl vara…

20180106_093859.jpg

Vikasjön en januarimorgon…

20180106_093759.jpg

En stor del av startfältet som redan har siktet inställt på norra delen av Vikasjön…

20180106_090201.jpg

Frukost…

20180106_093027.jpg

Här skymtar man både dalmasar, smålänningar, hallänningar och fingrarna på en redskapshandlare ifrån Skaraborg…

Annonser

En tanke på “Ofta svårt på nya vatten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s