Allmänt

Siksjön och Vikasjön

Helgens tävlingar blev ingen succé för egen del. Siksjön bjöd inte på några större överraskningar utan här var det 12-grammare som gällde, förutom för Bertilsson som jagade upp snittet till över 15 gram! Mina 148 fiskar vägde in på 1890 gr vilket resulterade i sista pris och en 9e plats i HS. Fisket verkade lossna lite mot slutet av tävlingen och flera var det som hade skapligt sista timmen. Resultatlista och en rapport om fisket hittar man på Stanges sida – Team Örebroarna – Stange som för övrigt hade 2 fiskar mer än mig och rättvist nog hamnade placeringen före mig i listan.

På söndag var det dags för Vikasjön. Då jag var här ifjol svor jag dyrt och heligt över att inte gå vänster upp i norra delen en gång till utan testa något annat. Det gick ju sådär bra och när startskottet small satt jag så långt upp i sjön som det praktiskt taget går att komma. En rad dåliga beslut efter det gjorde tävlingen till ett fiasko för egen del. För många andra hade det ändå varit skapligt fiske den här dagen och framförallt en hel del stor fisk skymtades i påsarna. Värst av alla var Lotta Engvall som fiskade i herrklassen den här dagen och vägde in över 7 kg! Imponerande bra gjort. Själv fick jag ihop 2,8 kg vilket med nöd och näppe höll mig från jumboplatsen. Det finns forskning som visar att motgång föder framgång så förhoppningsvis gav det något för framtida tävlingar. En och annan ny pusselbit till Vikasjön blev det iallafall. Resultatet hittar man på Falubygdens SFK sida.

Till helgen kan det bli en ny tur norrut. Nora-Gyttorp arrangerar tävlingar i dagarna två med den berömda och populära stortävlingen Norarycket på söndag. Det är också den första deltävlingen i Pimpelsport Cup precis som tidigare… och det vill man ju inte missa!

Bertilsson på väg ut på Siksjön…

Startade ungefär på samma ställe som senast på Siksjön. Det var lika bra den här gången…

Genomgång inför Trettondaganappet på Vikasjön…

Vikasjön strax innan start…

Fina dagar på sjöarna…

Här hade det nappat bra precis innan jag kom dit…

På väg hem igen med lätt skrylla och tunga steg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s