Allmänt

Möjligheternas säsong…

Det var ett tag sedan som det skrevs några rader här… Tyvärr har pandemin satt rejäla käppar i hjulet för väldigt mycket, inte minst för vårat tävlingsfiske. Kan vi inte tävla så finns det heller inte så mycket att skriva om… men nu ser det äntligen lite ljusare ut på många håll. Inte minst så har vi lite is här på hemmaplan.

Förra säsongen avslutade jag för egen del i Jämtland med några spännande fiskeäventyr. Det ena resulterade bland annat i nytt personbästa i vikt samt riktigt kul fiske med singelmyska. Upplevelser som i vanlig ordning gav mersmak och en längtan tillbaka.

Den säsong som vi nu har framför oss kommer vi sannolikt kunna dra ett streck över… Det kommer troligtvis inte att kunna genomföras några större arrangemang överhuvudtaget. En del mindre och lokala kulor ordnas på olika håll i landet inom slutna sällskap av varierande grad. Det här anser jag är ett tillfälle som vi borde ta vara på! Nu har vi chansen att få med oss dom yngre förmågorna ut på isen och introducera dom i isfiske. Kanske till och med på tävling (läs kula)? Så många helger och ”tävlingar” vi har framför oss som inte spelar någon som helst roll mer än att få komma ut i friska luften och röra på sig. Så passa på att ta med barnen ut. Jag hade med mig min 6-åring både lördag och söndag i helgen som var. En del säger att fyra timmar är för lång tid för dom yngre… jag tror inte det. Med lite aktivering och en rejäl matsäck så går tiden ganska snabbt. Det är fantastiskt roligt att se hur snabbt dom utvecklas och glädjen när dom lyckas fånga fisk på egen hand. Så den här veckans kvällspyssel blir att färdigställa lillemans grejer för kommande pimpelturer.

Det är såklart tacksamt när det inte är mer snö än såhär när dom yngre ska haka på…
Efter 4 h fiske ville han inte åka hem så vi gjorde en Andersén, knallade ut på sjön igen…
Tyvärr var det extremt trögt fiske den här dagen men desto roligare när det nappar…
Det blev lite fisk för egen del också. Otroligt härligt att kunna fiska på hemmaplan…
Glädjen när man äntligen får upp dagens första…

2 tankar om “Möjligheternas säsong…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s