Allmänt

Kulan på Vrångevattnet…

Blev inte så vrång och svårfiskad som man först kunde tro. Tvärtom nappade fisken ganska bra den här dagen. Hur som så hade det aviserats om en kula i norra Älvsborg och mitt alternativ till denna var Vikasjön. Men 48 mil enkel resa till Vika för en tävling blev i längsta laget den här gången. Valde att åka till Vrångevattnet och hoppades på att få känna på några fiskar iallafall.

Niklas går igenom tävlingsområdet…

Medan vi gick ut på sjön noterade jag flera intressanta platser och skapade mig några alternativa reträttplatser lite beroende på hur fisket artade sig. Jag höll mig dock till min plan om vart jag skulle starta och vi blev 4 man i den viken. Kontakt direkt i första hålet och en fin fisk på kanske 80 gram på 1 meters djup hissades upp. Bra start! fick hyfsat med fisk i samma linje och gick jag djupare eller grundare blev det sämre. Upplevde att fisken tog direkt om den va där i varje nytt hål och många gånger hade jag fisk på innan jag ens nådde botten. Ibland var fisken så ivrig så jag rev flera eller så kändes det som att dom stressade sönder sig själva. Därför fiskade jag en del med myska vilket gav ett lugnare tempo i hålen och färre missade fiskar. Matade på ganska ordentligt eftersom fisken nappade direkt i dom hål det fanns fisk. I dom hål jag fick kontakt efter en stunds väntan så var fisken oftast väldigt ensam. Kunde få 4-5 fiskar på trekrok och några till på myska i dom bättre hålen. Gnetade jag kvar i hålen blev fisken mycket mindre och 20-grammarna dök upp. Det hårda jobbet lönade sig och det byggde sakta men säkert i lådan. Sjön visade sig tydligen från sin bättre sida denna dag och det nappade lite överallt. Fick avsluta med ett bra hål och hann faktiskt fiska klart det innan tävlingen var över. Känslan är ju ofta att sista hålet hade kunna ge flera kilo om inte tävlingen var slut och det här va ett sånt hål. Fick 7-8 snabba fiskar på trekrok med fint snitt på kanske 70-80 gram och löste 4 till med tafsen innan det dog ut… men hade tävlingen varit slut efter dom första 6 fiskarna hade jag trott att det va knökat med fisk just här för dom tog stenhårt och direkt grejerna kom i vattnet. Riktigt kul fiske! Med facit i hand blev det en kanondag på isen i strålande sol och med ett par minusgrader. Resultat blev 6410 gr för min del fördelat på 129 fiskar vilket visade sig vara mest för dagen bland de 14 deltagare som ställde upp.

Imorgon blir det seriepremiär på Hjortsjön i Vaggeryd. En öppen tävling och alla är välkomna att ställa upp oavsett om man vill delta i serien eller inte.

Min startplats för dagen…
En fantastisk dag på sjön som njöts av både fiskare och skridskoåkare…
Sista hålet, där jag i vanlig ordning lyckades skära mig på en abborre…
Fiskade skuggsidan på sjön och där va det lite kyligt…
En koll ner i min påse den här dagen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s