Allmänt

Hjortsjön i Vaggeryd

Ännu ett vatten som tidigare inte funnits med på min karta. Enligt de som fiskat på sjön så kan den bjuda på roligt fiske inne på grunt vatten. Normalt sett ganska liten fisk men relativt gott om fina bonusfiskar. Jag hade en plan om att gå norrut, mot sjöns inlopp och med en ö i mitten. Hittade en fin vasskant med några mörtstugor samt ett par gamla sprätthål som fick bli min startplats. Där va jag själv och kunde hålla koll på dom 3-4 personer som började runt ön. Noterade strax innan start att någon lastade av vad som påminde om rejält vässade beach buggys och eldade för fullt i en grilltunna på en brygga. Insåg då att jag valt att starta mitt i ett område med en isbana! När tävlingen började anlände ytterligare en släpvagn med ett par crossar medan nån rullade ut på en fyrhjuling. Det blev fyra timmar, med avbrott för korvgrillning i grilltunnan, med ett öronbedövande oväsen från ett antal motordrivna fordon som susade förbi med blixtens hastighet endast 1-2 meter från där vi fiskade. Snön yrde inte bara från himlen utan även från maskinerna som tryckte upp ordentligt med vatten i hålen när dom drog förbi.

Hade gärna testat dom där själv…

Det var bara att bita ihop, se sig för och försöka fokusera på fisket. Och just fisket visade sig vara ganska hyfsat den här dagen trots en hel del snö och maskiner som körde konstant i flera timmar. Mitt första hål levererade faktiskt 25 fiskar. Sällan man får en så fin start! Nu blev det mitt näst bästa hål för dagen och jag upplevde fisken lite kinkig med vad den stoppade i sig och hur dom tog. Kanske berodde det på alla maskiner som susade fram på isen, kanske pga snön. Rörde jag mig söderut eller ut på djupare vatten så blev fisket sämre. Närmast vassen var fisken mindre. Hade en liten fläck som gav fisk i en jämn takt med en och annan 25-30 grammare. Dryga timmen in på tävlingen dök Wulf upp och hjälpte till med att fiska upp den ena abborren efter den andra. Vid det laget hade jag redan en betryggande ledning över honom som jag lyckades hålla i hela tävlingen. Tyvärr låg isbanan precis på det område som gav bäst och där borrade vi naturligtvis inte även om det lockade. Kändes som att det var noga med hur man agnade kroken för att fisken skulle hålla igång och nappa. Kände att ytan var ganska ordentligt fiskad efter 2,5 timme så gjorde en mindre utsvävning där jag mötte Roy och växlade ett par ord med honom. Han kom söderifrån och hade precis hittat en liten fläck med fisk och sa att det var ganska dåligt därifrån han kom. Bestämde mig då för att vända tillbaka och gneta med myska sista timmen på den fläck som gett fisk. Det var kanske rätt beslut då många ytor va avfiskade och jag fick närmare 50 fisk sista timmen i gammelhål. Kunde tillslut räkna in nytt årsbästa i antal vilket blev 244 stycken och jag gissade att jag kunde ha upp mot 5 kg vilket var en trolig vinnarvikt enligt förhandsinfon. Just då sved det lite att jag bommat dagens bästa fisk, gissningsvis runt 2 hekto, bara ett par minuter innan slutet på tävlingen. Väl på land visade det sig att Ola hade haft kul fiske bland sjöns lunsar då han vägde in 20 abborrar som tyngde vågen till 4,5 kg! Hans största fisk var strax över kilot. Min egna påse vägde in på 5125 gram vilket var 2 hekto mer än Andersén som kom från södra änden och det blev dagens högsta vikt. Tänk om det varit tvärtom, då hade det gjort ont att jag tappade en fin fisk precis på slutet men den här dagen var marginalerna på min sida. Vinnare i den öppna klassen blev Jörgen Johansson med sina 4095 gram.

Tyvärr saknade vi en hel del deltagare den här dagen och kanske det var vädret som avskräckte, kanske avståndet. Hoppas på bättre uppslutning nästa serietävling. Resultat och ställning hittar man på – Västsvenska Pimpelserien

Klassiska genomgången innan start…
Min startplats med utsikt mot ön och några av deltagarna…
Fick en häftig abborre som var alldeles orange runt munnen. Aldrig sett det tidigare…
Här ser man isbanan och våra borrhål med fyrhjuling och cross i bakgrunden…
Avslutade tävlingen i kraftigt snöfall…
Ola med sin kilosfisk. Han fick dom tydligen precis där vi gick ut på sjön…
Öppna klassens segrare – Jörgen Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s